Balayage & Ombre

Balayage

Ordet Balayage är franskt och betyder ungefär “svepning” och används även på franska för att beskriva svepande rörelser såsom när man sopar med en borste för att städa golvet. Men här ska vi inte prata städning, utan hår. På frisörsalonger åsyftas med Balayage en särskild typ av teknik för att applicera hårfärg. Det handlar alltså om hur din frisör applicerar färgen i ditt hår, vilket sker på ett i huvudsak vertikalt sätt. Detta gör att alla hårstrån och toppar inte nödvändigtvis färgas och att övergången mellan ljusa och mörka färger blir nästintill sömlös och ser väldigt naturlig ut.

Ombre

Även ombre är ett franskt ord och det betyder “skugga”. Den här färgningstekniken fokuserar mer på var färgningen placeras. Ombre innebär en övergång, oftast från en mörkare till en ljusare nyans, sett från hårstrånas rötter och ned till topparna. Målet är att uppnå ett slags dip dye-effekt.

Colormelt

Precis som namnet antyder, är Colormelt en teknik där övergången mellan färgerna smälter samman på ett sådant sätt att du inte ska kunna se var den ena färgen slutar och den andra tar vid. Colormelt innehåller minst tre olika färger vilket gör att basfärgen smälter in i det färgade håret. Det ger en väldigt mjuk övergång som är önskvärt om du vill att det ska gå längre mellan färgningarna.

Vårt arbete

Ombre-2-Roya-Beauty-Salon-1
Interiör-1-Roya-Beauty-Salon
Ansiktsbehandlingar 2 - Roya Beauty Salon
Herrklippning-1-Roya-Beauty-Salon
Slingor-6-Roya-Beauty-Salon
Brud-31-Roya-Beauty-Salon
Ombre-1-Roya-Beauty-Salon
Call Now Button